Geprobeerd – Helikopter Tour Barcelona

Cathelicopter experience

Het is al mooi om Barcelona te voet te bezichtigen, maar laat me je nu vertellen dat het echt iets anders is om Barcelona vanuit de lucht te bewonderen met Cathelicopters. Aangezien ik niet iemand ben met hoogtevrees, greep ik de eerste de beste gelegenheid aan om Barcelona vanuit een geheel ander perspectief te zien, een helikopter perspectief. Het is natuurlijk onnodig om te vermelden dat je op een heldere zomerdag een geweldig vrijwel wolkeloos zicht hebt; dus ik deed mijn gordel om voor een ritje dat ik niet snel zou vergeten…

Toen ik aankwam bij de haven van Barcelona, werd ik in een groep van 4 geplaatst waar we korte instructies kregen over de vlucht en voordat we het door hadden, stegen we op. Wat veel toevoegde aan mijn spanning, was het feit dat ik voorin mocht zitten, waar ik getuige was van de vaardigheid en de zelfbeheersing van de piloot terwijl we over de geweldige Catalaanse stad vlogen.

Het uitzicht

Met al die prachtige architectuur door de hele stad verspreid is Barcelona echt de moeite waard vanuit de lucht, ook voor degene die al het grootste gedeelte van de stad te voet heeft bezichtigd. Ik herontdekte Barcelona ’s meest beroemde bezienswaardigheden vanuit een geheel nieuw perspectief. Dus met een klaar voor de start, af, lift off…waren we in de lucht en we begonnen met het vliegen langs de handelshaven en de prachtige Mediterrane zee, om haar te zien in al haar schoonheid, met een overvloed aan boten, helemaal tot aan de horizon, waar het water de gouden stralen van de zon weerkaatste.

uitzicht

We vlogen langs de uitzonderlijke kustlijn van de Barceloneta en langs het krachtige voetbalstadion Camp Nou, waar we natuurlijk naar binnen konden kijken; daarna zagen we het hart van de Calle Diagonal en vlogen we verder door Barrio Eixample. Oh, en ik vergeet nog te zeggen dat we dit allemaal deden met de majestueuze Montjuic en berg Tibidabo op de achtergrond, die zich uitstrekten langs een adembenemend panoramisch uitzicht van Barcelona. Nadat we voorbij Torre Agbar en het mooie Park Guell vlogen, keerden we uiteindelijk om met een werkelijk geweldig vogelzicht van het Olympisch Stadion.

Barcelona vanuit een ander perspectief

Met het heliplat in zicht maakten we ons klaar voor een zachte landing. Tot mijn voldoening was het gelukt om een paar mooie foto’s te maken door de helikopterdeur te openen; een ervaring die ik in de komende jaren voorlopig niet zal vergeten. Na hier al voor 8 maanden te hebben gewoond, kan ik iedereen aanraden om de stad op deze manier te bezichtigen, of je hier nu 3 dagen op bezoek bent of dat je hier al 3 jaar woont; een vlucht van 10 minuten is het enige wat je nodig hebt voor een compleet unieke blik op Barcelona.

uitzicht stad

Als je interesse hebt in het zien van de panoramische uitzichten op Barcelona vanuit de lucht, kun je hier terecht http://www.cathelicopters.com/web-eng.html:

TIP: Wilt ook profiteren van een leuke korting kijk dan gauw voor de Oh-Barcelona Kortingskaart {Wat is Dit?}

Klik hier voor meer foto´s.

Anil

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here